Livrare gratuita la comenzi de peste 80 lei

Coșul meu

0 produse
Livrare gratuita la comenzi de peste 80 lei
Vezi toate articolele

Ce cauzează mirosul urât al picioarelor? Ce rol au șosetele în acest fenomen?

Oamenii se plâng adesea de mirosul urât care îi face să se simtă inconfortabil. V-ați gândit vreodată ce produce acest miros?

 

 

De cele mai multe ori acest lucru este cauzat de umiditatea picioarelor transpirate care nu se poate evapora și rămâne în șosetă și pantofi. Acest lucru determină apoi dezvoltarea bacteriilor. Poate fi găsită pe suprafața pielii și se hrănește cu transpirația și celulele moarte, provocând mirosul urât.

Menținerea unei igiene bune este cea mai bună modalitate de a preveni mirosul neplăcut, deoarece motivul este ciuperca ce vine la pachet cu bacteriile. Riscul de a face o astfel de infecție este mare primăvara și vara. Cu toate acestea, dacă purtăm materiale sintetice, nu este imposibil să se întâmple și iarna, deoarece purtăm pantofi și cizme închise.

 

 

Se știe că materialele sintetice fac picioarele să transpire mai mult decât cele naturale. Prin urmare, este recomandat să purtați șosete din materiale naturale dacă doriți să țineți departe mirosul urât. Purtați șosete din materiale „perspirante”. Unii oameni consideră că purtarea de șosete din bumbac, bambus sau lână este cea mai bună alegere. Încercați diferite materiale până când le găsiți pe cele care vă mențin cel mai mult picioarele uscate. Dacă este posibil, schimbați șosetele de două ori pe zi și nu purtați aceleași șosete două zile la rând.

 

 

Există o serie de avantaje pentru materialele naturale. De exemplu, bambusul este extrem de puternic și crește fără ajutorul oamenilor folosind pesticide sau alte substanțe, ceea ce îl face 100% biodegradabil. Dacă tăiați un fir de bambus în jumătate, puteți vedea toți micro-porii, care garantează o mai bună ventilație și absorbție a umidității. Astfel picioarele voastre se simt mai confortabil. Structura poroasă a firului ajută la menținerea echilibrului temperaturii - o menține cu câteva grade mai scăzută atunci când este cald și păstrează căldura corpului când este rece. La nivel microscopic, fibrele de bambus sunt rotunde și netede, ceea ce le face să se simtă foarte moi și plăcute pe piele. Datorită suprafeței netede, fibrele de bambus nu provoacă iritații și erupții pe piele. Prin urmare, șosetele din bambus sunt potrivite pentru persoanele cu pielea foarte sensibilă, predispuse la alergii.

Colecția Bumbac Fin

 

 

Celălalt material natural preferat pentru șosete este lâna. Principalul său avantaj este că este extrem de higroscopic - poate absorbi mai mult de 33% din greutatea sa, dar poate evapora și umiditatea, ceea ce îl ajută să se usuce foarte repede. Un alt avantaj este că lâna merinos vă ține de cald chiar și atunci când este udă. Acest lucru este extrem de important pentru persoanele care petrec mult timp în condiții meteorologice dure. Este, de asemenea, o alegere excelentă pentru persoanele care au probleme cu mirosul urât. Este cauzată de bacteriile care se dezvoltă din transpirație, iar lâna merinos are o componentă naturală care le ucide, ceea ce face ca aceasta să fie antibacteriană.

Colecţia Merinos Fin

 

 

Nu în ultimul rând, trebuie să menționăm cel mai comun material natural - bumbacul. Trăim într-o perioadă de progres rapid care creează noi riscuri și condiții pentru alergii și intoleranță a pielii la unele materiale „noi”. Nu este un secret faptul că cel mai mare avantaj al materialelor naturale este faptul că lasă pielea să respire și să absoarbă umiditatea. Acest principiu se aplică perfect bumbacului. Nu subestimați calitatea și materialul șosetelor pe care le purtați, deoarece acestea sunt în contact permanent cu corpul dumneavoastră. Acesta este motivul pentru care am decis să creăm colecția „Cotton Rich”. Conținutul mai ridicat de materiale naturale corespunde bogăției naturii care ne înconjoară. Șosetele Cotton Rich sunt tricotate cu fibra inovatoare Corespun, care este un material pieptănat cu fibre lungi, în care se împletește un fir foarte subțire de lycra.

Colecţia Cotton Rich

 

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum