Livrare gratuita la comenzi de peste 80 lei

Coșul meu

0 produse
Livrare gratuita la comenzi de peste 80 lei
Vezi toate articolele

Legenda Ciorapului de Crăciun

Conform tradiției, în timp ce așteptau în ajunul Crăciunului, copiii au pus o șosetă mare de Crăciun cu numele lor pe ea, deasupra șemineului familiei. A doua zi dimineață, de Crăciun, au găsit cadouri, dulciuri și chiar monede în șoseta suspendată. Oamenii din întreaga lume păstrează această tradiție şi azi. Cu toate acestea, puțini dintre ei știu de unde a pornit acest obicei.

 

 

Legenda șosetei de Crăciun este legată de viața unui nobil. Acesta a trăit fericit cu soția și cele trei fiice ale sale. Totuși, într-o zi, soția sa s-a îmbolnăvit foarte tare și a murit. Devastat de pierderea suferită, bărbatul a început să bea și a cheltuit tot ce avea pentru lucruri rele. A trebuit să-și vândă proprietatea și să se mute în satul din apropiere împreună cu cele trei fiice ale sale. Fetele au învățat să gătească, să facă curățenie și să coasă singure. Au crescut repede și curând a venit timpul să se căsătorească. În acele vremuri, tradiția era ca tatăl fiicei să ofere ceva viitorului soț – ca zestre. Bietul nobil, era foarte trist pentru că nu era capabil să asigure zestrea. Și fără aceasta, fiicele sale nu aveau cum să se căsătorească. Bietul tată căuta o soluție, iar fiicele sale creșteau și aveau grijă de casă.

 

Într-o zi, Sfântul Nicolae trecea prin satul în care locuia nobilul și a auzit despre povestea tristă a familiei. Sfântul Nicolae a vrut să ajute. De asemenea, a aflat că bietul tată era foarte mândru și că nu acceptă cadouri. Cele trei fiice și-au spălat și și-au agățat șosetele deasupra șemineului pentru a se usca. Au stins luminile și toată lumea s-a culcat. Atunci s-a întâmplat minunea. Sfântul Nicolae a scos trei pungi, pline cu monede și le-a aruncat prin hornul casei. Pungile au căzut în șosetele suspendate ale fiecărei fiice.

 

 

Dimineața, când fiicele s-au trezit, au găsit monedele în șosete. Au fost foarte surprinse și fericite. Banii pe care i-au găsit au fost suficienți pentru ca fiecare dintre ele să se căsătorească. Pentru ele, aceasta a fost o minune, un dar de la Dumnezeu! Astfel și-a căsătorit tatăl cele trei fiice ale sale. Povestea s-a răspândit în sat și toată lumea - tineri și bătrâni, a început să-și atârne șosetele deasupra șemineului în fiecare ajun de Crăciun, așteptând miracolul.

În zilele noastre, copiii atârnă ciorapii deasupra șemineului sau sub pomul de Crăciun. Ei găsesc un cadou în dimineața de Crăciun - dulciuri, sau poate o monedă.

 

 

 

Copiii atârnă ciorapi deasupra șemineului de secole. Tradiția a început în 1832. Iată o fotografie cu copiii, urmând acest obicei:

 

    

 

Dar, dragi copii, legenda spune că, pentru a primi un cadou, trebuie să fii foarte bun pe tot parcursul anului. Altfel, cei care au fost răi vor primi un cărbune în loc de un cadou. Nu veți găsi neapărat monede în șosetele Pirin Hill, dar este garantat că vă vor aduce căldură și confort. 

 

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum