Livrare gratuita la comenzi de peste 80 lei

Coșul meu

0 produse
Livrare gratuita la comenzi de peste 80 lei
Vezi toate articolele

Bumbac Mercerizat

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Mercerizarea este un tip de tratament al bumbacului de cea mai înaltă calitate cu soluție alcalină, după care bumbacul deja mercerizat este tratat cu arzător cu gaz, ceea ce reduce fibrele firului, astfel produsul nu se descuamează.

 

Mercerizarea schimbă structura chimică a fibrei de bumbac care, după acest tratament devine mai puternică și mai strălucitoare decât bumbacul obișnuit. Culorile sunt mai saturate, deoarece firele absorb mai bine coloranții. Hainele confecționate din acest fir nu se micșorează și nu își pierd forma. Acestea își păstrează aspectul chiar și după uzură îndelungată și spălare repetată.

 

Mercerizarea conferă bumbacului multe dintre proprietățile mătăsii: firul este neted, moale, răcoros și chiar o fibră foarte subțire devine mai rezistentă și mai greu de rupt decât cea de bumbac ne mercerizat.

 

După mercerizare, fibra se umflă și își schimbă forma secțiunii transversale, ceea ce face ca firul să devină mai strălucitor.

 

 

 

 

Mercerizarea este o tehnologie scumpă și de aceea, de regulă, se aplică pentru bumbacul de cea mai bună calitate. Pentru mercerizare, firele trebuie întinse (sub tensiune), iar dacă bumbacul nu este de bună calitate, se rupe în timpul procedurii. Acest lucru duce la mari dificultăți și pierderi în timpul mercerizării. De aceea, de regulă, folosim bumbac de înaltă calitate - în mare parte bumbac egiptean cu fibre lungi mercerizate, care după parcurgerea procedurii devin fire excelente pentru haine de bună calitate.

 

 

 

 

La fel ca toate țesăturile naturale noi, firul de bumbac mercerizat are și o anumită duritate inițială, dar acest lucru se schimbă după prima spălare a produsului - apoi devine mai moale și mai plăcut la atingere.

 

 

Avantajele bumbacului mercerizat față de bumbacul ne mercerizat sunt:

  • produsul este mai puternic și mai durabil
  • firele nu se micșorează
  • culoarea este mai bună și mai rezistentă
  • suprafață este netedă și mătăsoasă
  • este higroscopic

 

Cum să distingi alte produse de firele mercerizate? :

  • atingeți suprafață produsului - țesătura mercerizată este netedă și strălucitoare, iar bumbacul simplu este mai pufos
  • îndoiți marginea produsului din fire mercerizate, veți vedea că practic nu face pliuri, în timp ce bumbacul obișnuit se îndoaie mai ușor
  • țesăturile mercerizate colorate au o culoare mai strălucitoare și mai intensă

 

 

Aici puteți vedea produsele noastre din seria LUXURY COLLECTION, din bumbac mercerizat.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum